úterý 1. července 2014

Podnikatel roku honící se za vlastním ocasem aneb komu byla skutečně ukradena továrna?

Středa 11. 6. 2014 se má zapsat do historie justiční mafie s červeným vykřičníkem. Tvrdý byznysmen (jak je často nazýván v médiích), podnikatel roku 2006 Ing. Pavel Juříček, Ph.D., majitel BRANO GROUP, a.s., si se vším důrazem sobě vlastním vyšlápl na konkurzní mafii. Start byl silný s velkou mediální pozorností, za pomoci Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Tvrdý zásah tvrdého byznysmena vyžaduje tvrdou přípravu. Prezentace, vystupování, využití společenské prestiže Svazu průmyslu a dopravy ČR. Vše evidentně pečlivě naplánováno a fázováno veřejnosti. Pravda musí zvítězit, zdálo by se, ale jaká pravda? Ta podnikatele roku, který něco jiného dělá a něco jiného prezentuje veřejnosti, nebo ta skutečná?

Ukradli mi továrnu! Hřímá silně a hlasitě pan Juříček. Ale ukradli ji jemu?

Kauza MORA – TOP je prý «ukázkovým případem konkurzní mafie». Spousta emocí a pocitů prezentovaná tvrdým byznysmenem a nezávislým novinářem. Argumenty, jež jsou podpořené jen a pouze barevnou prezentací BRANO GROUP. Prezentované emoce a pocity jsou opakem pravdy a důkazních materiálů veřejně dostupných v rámci insolvenčního řízení úpadce MORA – TOP. To nevadí, řekli si, převálcujeme to silnou mediální kampaní. Vždyť kdo by naslouchal těm ubožákům – ostatním věřitelům – okolo. Za námi je Svaz průmyslu a dopravy ČR a další. Kdo je za nimi? Jejich pravda – to je v pojetí pana Juříčka evidentně pouze drobná překážka v jeho mediálním tažení. Čím více humbuku a vyjádření, tím méně je pravda slyšet…


V nejbližších dnech zde budou uveřejněny dokumenty, které právě z důvodů popsaných výše, jsou nyní velice „výhodně“ přehlíženy a záměrně ignorovány ve vyjádřeních představitelů BRANO GROUP pro média, tak i přímo představiteli médií. Vše, co zde je nebo bude uvedeno, si každý, kdo má zájem dozvědět se skutečnost, může sám ověřit v insolvenčním (ISIR) či obchodním rejstříku (OR). Veškeré podklady budou označeny tak, aby bylo jejich případné vyhledání jednoduché. Tento blog je pro ty, co si chtějí na celou kauzu vytvořit vlastní názor, zhodnotit průběh insolvenčního řízení, praktiky skupiny BRANO a jejího majitele v této konkrétní kauze a dozvědět se skutečné příčiny úpadku společnosti MORA – TOP.

Každý příběh, i ten «O ukradené továrně», má svůj začátek, zápletku i konec. Společně s Vámi si dovolím ho zveřejnit a společně s Vámi budu sledovat, jaký konec bude mít. Možná je ten konec v rukou nás všech.


Čím více někdo křičí, řve a pláče, tím více musí pravdu ohýbat…

Žádné komentáře:

Okomentovat